Кожна історія має свій початок. Так і кожен напій, ім'я якого гримить по всьому світу, має унікальну розповідь.

У настільній грі «Distilled. Таємниці напоїв» гравцям належить розкрити історію свого персонажа та напою, щоб зайняти гідне місце на кухні світу та створити популярність свого бренду.

А поки що гра ще готується до друку, Гікач пропонує подивитися, з чого починають її герої.

 

АМЕРИКАНСЬКИЙ ДИСТИЛЯТОР

ЖАКЛІН БУКЕР

Після того як її скинув улюблений кінь, Жаклін Букер вирішила влаштувати винокурню на сімейному ранчо в Кентуккі. Завдяки діловій хватці Жаклін швидко створила власну імперію бурбону. Своє фірмове віскі вона назвала на честь найкращого коня на ранчо, чистокровного чемпіона Старого Татка Джека.

 

БРАЗИЛЬСЬКИЙ ДИСТИЛЯТОР

ДЖОАНА ПЕРІ ДЕ СОУЗА

Лідерка групи Д. П. де Соуза, також відома як Громовержиця, відкрила власну винокурню «Trovão», щоб готувати кашасу між концертами. Джоана часто дарувала знайомим пляшки свого чудового напою. Її кашаса невдовзі прославилася на все Ріо-де-Жанейро. Завдяки такому успіху винокурня «Trovão» незабаром перетворилася на солідне підприємство

 

ЯМАЙСЬКИЙ ДИСТИЛЯТОР

БЕЗЖАЛЬНИЙ АДЖАНІ

Чоловік на ім’я Аджані народився в Порт-Роялі в 1650 році. Він зарекомендував себе як найжахливіший пірат Карибського моря. На своєму вітрильнику «Помста» він грабував кораблі та поселення іспанських колоністів. Після нападу на одну велику плантацію він очолив повстання рабів, а потім заснував у тому місці винокурню під назвою «Помста Анджані», де виготовляв ром

 

МЕКСИКАНСЬКИЙ ДИСТИЛЯТОР

ПІЛАР ДЕЛЬ ФУЕҐО ЕСКАЛАНТЕ

Після того як дона Дієґо дель Фуеґо вбили на дуелі, його юна донька Пілар продовжила сімейну справу. Завдяки її вмілому керівництву винокурня «Taberna del Fuego» на родинній фермі у Гвадалахарі стала відомим на всю країну брендом. У 1834 році Пілар виготовила першу партію екстравитриманої текіли, яка згодом стала визнаним напоєм.

 

КИТАЙСЬКИЙ ДИСТИЛЯТОР

ФАН СІНЬ

Фан Сінь був торговцем у часи Системи кантонів у Китаї. Династія Цін дозволила йому в 1825 році відкрити власну винокурню «Fáng Xīn Liquor» після того, як він ліквідував своє попереднє підприємство в Кантоні. Його винокурня стала провідним підприємством свого часу, а виготовлені там напої часто використовували як хабарі для високопосадовців.

 

ЯПОНСЬКИЙ ДИСТИЛЯТОР

САКАЇ СОТАРО

У юності Сакаї Сотаро вивчав мистецтво дистиляції в Шотландії. У Японію він повернувся з неабияким досвідом. Він міг працювати на будь-якій місцевій винокурні, але Сакаї вирішив піти далі, і заснував власну компанію «Sakai Distilling» поблизу Кіото. Його особистий проєкт з виробництва оцуруї шочу став фірмовим знаком цієї винокурні.

 

КОРЕЙСЬКИЙ ДИСТИЛЯТОР

ЧОН ЧІ-НА

Чон Чі-На — зірка популярного драматичного серіалу «Gyeonggi». Вона зацікавилася виробництвом алкогольних напоїв, дізнавшись, що її родина з давніх-давен займалася дистиляцією. Тож Чон Чі-На купила невеличку винокурню в Сувоні біля місцевого університету. Завдяки її славі новостворений бренд швидко набув популярності, а напій андон соджу став відомим по всій Південній Кореї

 

ІНДІЙСЬКИЙ ДИСТИЛЯТОР

НІША САКУГАР

Славнозвісне підприємство «Sakuhar Spirit Limited» почалося з гаража в Банґалорі, де амбіційна Ніша Сакугар змайструвала систему для змішування і розливу. Тепер це підприємство — світовий лідер з виробництва алкогольних напоїв. Флагманське королівське офіцерське віскі «Sakuhar spirit» змінило уявлення про індійські напої. Виявилося, що вони можуть конкурувати з провідними марками Шотландії та Японії.

 

АНГЛІЙСЬКИЙ ДИСТИЛЯТОР

МАТИ МАРІЯ ЖЕНЕВЕР

Мати Марія Женевер була настоятелькою в абатстві Клермон на початку 1700-х років. У 1709 році вона придбала перегінний куб і, зібравши інгредієнти в саду абатства, уперше приготувала джин. Згодом черниці влаштували в під-валах абатства винокурню. Виготовлений ними джин незабаром став улюбленим напоєм королеви Анни.

 

ФРАНЦУЗЬКИЙ ДИСТИЛЯТОР

ЕТЬЄН Д’О-КЛЕР

Етьєн Лавін народився в Аквітанії в родині бідних фермерів. Він завжди мріяв стати лицарем. Змінивши своє ім’я на Етьєн д’О-Клер, яке звучало набагато шляхетніше, він почав змагатися на лицарських турнірах. У 1570 році він повернувся в Аквітанію, купив сільськогосподарські угіддя й засну-вав на цих землях винороб-ню «Vignoble d’Eau-Claire».

 

ШОТЛАНДСЬКИЙ ДИСТИЛЯТОР

АНҐУС ДУҐЛАС

Одного разу Анґусу Дуґласу та його чотирьом братам спало на думку створити на своїх землях винокурню. Для виробництва вони використовували місцеву воду та ячмінь з чотирьох сімейних ферм. Анґус назвав винокурню «Dalkeith Distilling» на честь батьківщини своїх предків

 

ШВЕДСЬКИЙ ДИСТИЛЯТОР

ҐУНГІЛЬДА ГЕЛЬСТРЕМ

Ґунгільда Гельстрем народилася в місті Уппсала. З ран-нього віку вона займалася фігурним катанням. Після 5 медалей на двох олімпіадах вона завершила спортивну кар’єру. Ставши головним акціонером невеличкої винокурні, що виробляла аквавіт, Ґунгільда вже через рік перетворила її на всесвітньо відомий бренд «Våris» (що означає «весна»).

 

КАНАДСЬКИЙ ДИСТИЛЯТОР

НЕЙТАН МІҐІЗІ

Д-р Нейтан Міґізі, поважний викладач культури оджибве, опанував процес дистиляції під час дослідницької творчої відпустки на озері Манітоба. Надихнувшись чистотою цього озера, д-р Міґізі почав дистилювати житнє віскі з використанням свіжих місцевих інгредієнтів. Пізніше він заснував компанію «Manidoobaa Distilling». Разом зі своїм фірмовим віскі він популяризував місцеву природу та традиції.

 

АВСТРАЛІЙСЬКІ ДИСТИЛЯТОРИ

БРАТИ БРАУНИ

Близнюки Роберт і Бенд-жамін Брауни народилися в Мельбурні. Там вони заснували службу доставлення. Брати не гребувати перевозити дрібні партії нелегального товару, але згодом зрозуміли, що зможуть заробити набагато більше, підторговуючи саморобним «джином із ванни». Зрештою вони відкрили офіційну компанію «Brown Bros. Liquor».

 

ІРЛАНДСЬКИЙ ДИСТИЛЯТОР

ЕНН МАК-АДАМ

Енн народилася в бідній сім’ї у графстві Монахан. Вона навчалася в кондитера й модистки в Белфасті, але стала доглядачкою у в’язниці. Від одного з в’язнів вона дізналася про процес дистиляції, і згодом почала випускати обмежені партії віскі «Monaghan Mill».

 

ПЕРУАНСЬКИЙ ДИСТИЛЯТОР

ҐІЛЬЄРМО ОСОРІО РОМЕРО

Ґільєрмо народився в Серро-де-Паско. Понад 30 років він працював барменом, навчався і вдосконалював своє мистецтво. Зрештою він прославився тим, що придумав знаменитий перуанський коктейль «Папа Сауер». Потім Ґільєрмо зайнявся дистиляцією і створив свою власну лінію піско на винокурні «Papá de Papas»

 

ФІЛІППІНСЬКИЙ ДИСТИЛЯТОР

ДЖУЛІАНА ДЕ ЛА КРУЗ

У 1950-х роках бренд продуктів і напоїв «Santo Domingo» виступив спонсором конкурсу «Міс Лусон», щоб знайти собі представницю для рекламних кампаній. Першою переможницею конкурсу стала Джуліана де ла Круз. Деякий час її вродливе обличчя представляло цей бренд, а коли компанія закрилася, Джуліана почала рекламувати свою власну винокурню «Espíritu las Cruces»

 

ІТАЛІЙСЬКИЙ ДИСТИЛЯТОР

БРАТ ВІСЕНТЕ

Бенедиктинський монастир у горах поблизу Салерно давно перетворився на одну з найстаріших винокурень грапи в Італії. Тепер уже важ-ко сказати, коли вперше дистилювали грапу. Однак якщо вірити місцевим переказам, оригінальний рецепт склав у 1792 році головний винокур брат Вісенте, після чого його передавали від покоління до покоління.